Dyson Vassilias
Варна, България
18/07/2024

Безопасни ли са САРМС

Безопасни ли са САРМС

Безопасни ли са САРМС?

Какво е САРМ и има ли различни видове

SARMs са все по-популярен клас добавки за спортисти и бодибилдъри, които искат да подобрят своята физика и представяне. Налични са редица различни видове SARMs, поради което има съставени ръководства, за да имате по-добро разбиране на разликите между тях!

Безопасни ли са САРМС

Безопасни ли са САРМС? Повечето от SARMS, които са разработени досега, се стремят да преодолеят потенциалните вирилизиращи и/или ароматизиращи ефекти на стероидните андрогени. Това беше постигнато чрез търсене на тъканно селективни агонисти на AR, които биха могли потенциално да активират AR в специфични тъкани, като същевременно щадят други.

Разработените в момента САРМС са нестероидни, което означава, че не са податливи на ензимния метаболизъм на целевите тъкани. Не забравяйте, че има определени ензими, които превръщат DHT в метаболити или синтезират тестостерон от прекурсора андростендион, SARMS не се влияят от тези ензими. Това означава, че SARMS не се преобразуват или разграждат в нежелани молекули, които причиняват странични ефекти, като DHT и естроген.

Съотношението на анаболните към андрогенните стероиди е 1:1. Тоест, вие получавате същия ефект при изграждането на мускулите, както можете да получите мъжки цици например. Това е мястото, където SARMS може да влезе в игра. Те са по-селективни при засилване на анаболните ефекти от изграждането на мускулите, вместо да причиняват андрогенни странични ефекти. Това съотношение може да започне едва 3:1 или да стигне до 10:1.

САРМС са по-безопасни от анаболните агенти

САРМС са група синтетични лекарства, които имитират ефектите на тестостерона в мускулите и костите с минимално въздействие върху други органи и намалени странични ефекти В СРАВНЕНИЕ с тези на анаболните агенти. Следователно теорията е, че можете да имате предимствата на стероидите без страничните ефекти.

Законни ли са САРМС?

Всички SARMS с изключение на RAD-140 са забранени от Световната антидопингова агенция (WADA) и повечето други световни спортни организации. Следователно, ако се състезавате в тествано събитие или санкциониран вид, който изрично забранява използването на анаболни агенти, тогава SARMS не са за вас. Ако обаче не планирате да се състезавате, тогава SARMS може да бъде част от вашето ежедневие, при условие че купувате само от реномирана компания и не ги продавате.

Коментарите са изключени.