Dyson Vassilias
Варна, България
18/07/2024

Ваканция в Турция

Ваканция в Турция

Ваканция в Турция – най-важното за перфектната почивка

Турция е една любима и екзотична туристическа дестинация. Затова сме Ви подготвили няколко съвета, за да ваканцията Ви бъде спокойна и приятна.

Какво трябва да знаете?

1. Кое е най-доброто време за пътуване до Турция? Най-доброто време за пътуване до Турция е през пролетта и есента, когато времето е по-хубаво, Избягвате по-горещите и студените месеци. Имайте предвид, че през юли и август температурите могат да надхвърлят 40 градуса.

2. Сигурност. Имайте предвид, че туризмът е един от големите източници на доходи в Турция и правителството отделя много ресурси и усилия за запазване на безопасността на туристите.Въпреки това, внимавайте за дребни измами, особено в таксита и раници, чанти и вещи на пазари или по-оживени места.

3. Изисквания за влизане в Турция За да влезете в страната, можете да използвате паспорта или личната си карта.

4. Ваксини и пътни застраховки Няма задължителна ваксинация за пътуване до Турция.В градовете има аптеки, болници и частни клиники, но за да избегнете високата цена на всяка операция или лечение в някой от тези центрове, е препоръчително да имате възможно най-добрата туристическа застраховка за Турция.

5. Пътувайте до Турция самостоятелно или организирано Турция е страна, която можете да разгледате перфектно сами, като наемете кола или използвате обществен транспорт като автобус и влак. Предимството на организираното пътуване до Турция, точно както в Египет, е, че туристическите агенции получават по-добри цени в качествени хотели от отделни хора и ще имате и гид, който ще ви обясни историята на всяко интересно място, което посещавате.

Други топ съвети за пътуване до Турция са:

·       Освен да се наситите с кебап, не забравяйте да опитате турско кафе, сладка баклава, мезе, долма или мидие долм – автентични удоволствия от турската кухня.

·       В ресторантите е обичайно да се дава 10% бакшиш.

·       Въпреки че в Турция официалният език е турски, в хотели и туристически места ще можете да общувате спокойно на английски.

·       За да влязат в джамиите, жените трябва да носят подходящо облекло и забрадка.

·       Ако трябва да вземете такси, най-добре е да изберете жълтите и да договорите фиксирана цена, преди да поставят брояча и да удължат маршрута.

·       Пазарете се за всеки артикул, който искате да купите. И вижте няколко сергии, преди да изберете един, особено на Капалъ чарши в Истанбул.

Източник: Aqua Tour

Коментарите са изключени.