Dyson Vassilias
Варна, България
18/07/2024

Да погледнем към недостатъците на иноксовите мивки

недостатъците на иноксовите мивки

Да погледнем към недостатъците на иноксовите мивки.

Част 2 Недостатъците на иноксовите мивки

  1. Повърхностна обработка на иноксовите мивки

Може да бъде полиран, матиран или текстуриран. Основната разлика между тях е външният им вид и чувствителността към надраскване.

„Сатенената“ повърхностна иноксовата мивка е идеално гладка и лъскава, но трудна за поддръжка: всякакви драскотини или следи от капки ще бъдат видими върху полирана купа.

Иноксова мивка с декор от лен или микролен не се страхува от петна и малки драскотини, но грижата за текстурирана повърхност е по-трудна.

Съветът е: Подсушавайте иноксовата си мивката след всяка употреба.

  1. Кой метод на инсталиране на иноксова мивка е подходящ за Вас?

Горните иноксови мивки от неръждаема стомана се поставят върху подовия шкаф вместо върху плота. Такава мивка е евтина и дори начинаещ може да се справи с нейната инсталация.

Добър избор, ако имате евтина кухня от икономична класа, изработена от готови стандартни модули. Но внимавайте, когато миете съдове: водата не трябва да тече в пролуката между шкафовете – те могат да се надуят.

Вградените иноксови мивки от неръждаема стомана имат различни методи за монтаж: върху плота, под него или на същото ниво като него.

Първият вариант е най-популярен и ако имате пластмасов плот на основата на ПДЧ, той е единственият възможен (страните предпазват печката от влага).

Моделите за монтаж под плот или наравно с него са значително по-скъпи. Те са подходящи само за плотове от изкуствен или естествен камък, а монтажът е най-добре да се възложи на професионалист.

  1. Избор на правилния размер на иноксовата мивка

Когато изучавате каталозите на онлайн магазините, не гледайте размерите на самата иноксова мивка, а размера на шкафа, в който може да се вгради. Изключение прави мивката на плота: нейната дължина и ширина трябва напълно да съответстват на размерите на шкафа.

  1. Обратимо или не

Ако мивката е реверсивна, можете да разположите крилото от дясната или лявата страна – както ви е по-удобно, в зависимост от характеристиките на вашия кухненски комплект. Опцията без договаряне няма тази опция, така че купувайте водопроводни инсталации само след поръчка на кухнята.

Обърнете внимание дали има дупка за крана или трябва да се изреже в плота.

Изберете тук подходящата иноксова мивка за Вас.

Коментарите са изключени.