Dyson Vassilias
Варна, България
18/07/2024

Какво представляват добавките за дизелово гориво и колко са ефективни

добавките за дизелово гориво

Какво представляват добавките за дизелово гориво и колко са ефективни?

Добавките за дизелово гориво са вещества, които се впръскват заедно с горивото, за да почистят остатъците от двигателите или да смазват движещите се части на двигателя.

Различни видове горивни добавки

Има различни видове добавки за дизелов автомобил, които се предлагат на пазара:

  • Добавки за дизелов автомобил за стабилизиране на горивото: дизеловите горива могат да бъдат изключително летливи при продължителни периоди на употреба; тези добавки стабилизират горивото. Те увеличават смазването вътре в двигателя.
  • Цетанови бустери: Колкото по-добро е цетановото число, толкова по-ефективно е горивото. Цетановите бустери намаляват разхода на гориво, като същевременно ускоряват процеса на запалване в двигателя.
  • Препарати за почистване на горивни инжектори: Инжекторите пръскат дизелово гориво в двигателите. Когато тези клапани се запушат с времето, двигателят се сблъсква с проблеми при стартиране. Тези почистващи препарати могат да изчистят дюзата, за да осигурят максимална ефективност.
  • Добавки дизелов автомобил против гел и корозия: Дизеловото гориво има тенденция да корозира с течение на времето, което може да повреди вътрешните компоненти на двигателя. Тези добавки гарантират, че горивото остава при оптимална температура и е достатъчно вискозно.

Добавки във вашата дизелова кола: ефективността

Знаем, че добавките могат да имат значение. Все още има хора, които не знаят за тези продукти. Повечето хора се тревожат за колата си само когато възникне проблем. Това обикновено е много скъпо нещо, което може да се избегне с правилното използване на добавки за дизелов автомобил. В обобщение, добавките за дизелов автомобил работят!

Как работят добавките за дизелов автомобил

Но как работят такива добавки? Основен проблем днес при дизеловите автомобили е проблемът с филтъра за твърди частици. Ако инжекторите не пулверизират достатъчно горивото, това може да доведе до образуване на сажди, което на свой ред води до замърсяващи емисии. Филтърът за твърди частици трябва да се запали до много висока температура, за да изгори натрупаните частици сажди. С добавка можете да намалите необходимия минимум от 800°C до 400°C.

Така че работата с правилните горивни добавки за дизелов автомобил може да накара колата ви да има повече мощност и да консумира по-малко. Ключът е да погледнете състоянието на вашия автомобил и в зависимост от това да приложите правилния продукт и правилната дозировка.

Търсите правилните добавките за дизелово гориво – виж тук

Коментарите са изключени.