Dyson Vassilias
Варна, България
18/07/2024

Когато почистваме и отпушваме ръчно канала на мивката в кухнята

ръчно отпушване на канала

След ръчно отпушване на канала – трябва да преминете към почистване на сифона. В него винаги има малко количество вода, така че трябва да поставите кофа или друг съд под него. Интересувате се от малка част от сифона, която се намира най-близо до пода. По правило дренажният маркуч е свързан над тази шахта. Капакът на филтъра се отвива обратно на часовниковата стрелка. След приключване на работата внимателно отстранете всички замърсители не само от шахтата, но и от видимата част на тръбите.

Използване на химични средства при ръчно отпушване на канала

През последните години стана популярно да се монтират кухненски мивки без сифон, с извита тръба, образуваща водно коляно. За почистване на такива системи, както и за отстраняване на замърсявания от сифони (без отваряне) могат да се използват химикали. Простите формулировки няма да се справят с отстраняването на мазнините, най-добре е да използвате специални формулировки с високо алкално съдържание. Важно е да се разбере, че не всички сифони са изработени от качествени материали, които могат да издържат на продължително излагане на алкална среда. За почистване на такива тръби и сифони, канали,  се използват органични продукти, широко достъпни на пазара. Възможно е да се използват такива средства само в лични предпазни средства, като се спазват стриктно изискванията от ръководството за употреба. Ако в кухнята е инсталиран аспиратор, тогава той трябва да бъде включен, за да премахне бързо вредните изпарения.

Почистване и отпушване на каналите на кухненската мивка

Чистата кухня е страхотна кухня. Ето защо ние даваме на нашите продукти и системи специални функции, които ги правят лесни за поддържане чисти. Така всеки път, когато сте в кухнята си, със сигурност можете да се насладите на комфорт и чистота. Открийте най-добрите начини да поддържате кухнята си ефективна и привлекателна.

Какво е нужно да избягвате при самостоятелно почистване и отпушване на мивки у дома

-Силни алкали, като разтвор на амоняк и разтвор на сода каустик

-Не използвайте почистващи препарати за канализация, които включват пълнене на мивката с вода.

-Поради съдържанието на оксалова киселина в Sanox и Sanita гел против ръжда, тези продукти категорично не се препоръчват за почистване на повърхности от стомана и мивки.

Коментарите са изключени.