Dyson Vassilias
Варна, България
18/07/2024

Кога се прави оптимизация на сайта

оптимизация на сайта

Защо точно ни е нужна оптимизация на сайта

В наши дни оптимизацията на уебсайта пряко влияе на това, колко добре търсачките ще възприемат Вашата страница. Оптимизацията на сайта включва много процеси, чиято съвкупност трябва да даде видим резултат върху SERPs.

Ако работата се извършва качествено и отговорно, тогава много скоро ще почувствате плавно увеличаване на целевата аудитория. А нали това е именно целта?

Оптимизация на уебсайт – какво е това?

Както може би се досещате, оптимизацията на уеб сайт е комплекс от определени процеси, в резултат на които уебсайтът заема челните позиции в резултатите от търсенето.

За да се постигне такъв резултат, е необходимо да се създаде такава структура и съдържание на сайта, които търсачките (Yandex и Google) да възприемат възможно най-подходящи по отношение на заявката на потребителя. С други думи, търсачката ще приеме, че именно на вашия сайт се намира отговорът на зададения от потребителя въпрос.

Защо се нуждаете от оптимизация на уебсайтове?

Вероятно за вас не е тайна, че с една заявка можете да намерите няколко десетки или дори стотици сайтове. Това предполага, че броят на сайтовете се увеличава не с месеци, а с дни. И така, как можете да различите своя собствен сред красиви, информативни, полезни, търговски, лични, обществени и други сайтове?

Това е въпросът, на който отговаря SEO оптимизацията на уебсайтове. Основната му задача е да извършва работа, която ще ви помогне да спечелите доверието на търсачките. След като вашият сайт е започнал „приятелство“ с търсачката, вторият натиска своя „приятел“ по всякакъв възможен начин, повишавайки неговия рейтинг и позиция.

Можете да оптимизирате уебсайта си с две техники: вътрешна и външна (Off Page SEO). Всеки от тях има различен ефект върху промоцията в търсачките. Например: вътрешната оптимизация има по-голямо влияние върху позиционирането на сайта в Yandex, отколкото в Google; използвайки примера на същите търсачки, може да се отбележи по-голямо влияние на външните връзки върху позициите в Google, което е много зависимо от въвеждането на връзка към вашия сайт от уеб ресурси на трети страни.

В следващата ни статия по темата оптимизация на сайт ще научите за характеристиките на всяка от тези категории.

Коментарите са изключени.