Dyson Vassilias
Варна, България
18/07/2024

Основни критерии за нивото на защита на застрахованото лице по застраховка Помощ за пътуване в чужбина

застраховка Помощ за пътуване в чужбина

Основни критерии за нивото на защита на застрахованото лице по застраховка Помощ за пътуване в чужбина.

  1. Застрахователна сума. Това е максималната сума, която застрахователната компания ще плати в случай на застрахователно събитие. Препоръчително е да сключите туристическа застраховка за пътуване в чужбина с по-висока застрахователна сума (например 50 хиляди евро или повече) за по-широко покритие. А допълнителните разходи за удължена полица трябва да се разглеждат като инвестиция в собствената ви безопасност.
  2. Франчайз. Това е сумата, която туристът трябва да заплати сам при настъпване на застрахователно събитие. Колкото по-голямо е самоучастието, толкова по-малко обезщетение ще получите, но полицата ще бъде по-евтина. Важно е да балансирате размера на самоучастието с вашите нужди. Също и финансови възможности, така че туристическата застраховка за пътуване в чужбина да покрива повечето рискове.
  3. Покритие. Прегледайте списъка с рискове и ситуации, които полицата покрива. Медицинска помощ, анулиране на пътуване, багаж и отговорност на трети лица. Колкото повече покритие, толкова по-високо е нивото на защита. Въпреки това, за да избегнете цената на туристическата застраховка за пътуване в чужбина да ви струва доста пари, изберете само покритието, което наистина е необходимо за вашите планове.
  4. Условия. Прочетете внимателно правилата и ограниченията на политиката, за да сте сигурни, че отговарят на вашите планове. В крайна сметка често най-евтината застраховка за пътуване в чужбина има много ограничено покритие и висока самоучастие. Освен това трябва да вземете предвид възрастта на застрахованото лице. Тъй като често застраховките за дете, пътуващо в чужбина, или възрастен човек имат значителни разлики и покритие.

Автомобилна застраховка за пътуване в чужбина: кога е необходима и къде да я вземете?

Също така, често срещан въпрос сред пътуващите е, къде да получите застраховка за пътуване в чужбина с кола. А отговорът е прост: ако планирате да пътувате до една от 50-те страни членки на международната система Зелена карта (и това са всички европейски страни, Азербайджан, Турция, Иран, Израел, Мароко и Тунис), тогава трябва да кандидатствате за зелена карта.

В други случаи ще трябва да кандидатствате за местна лицензия за моторно превозно средство.

Коментарите са изключени.