Dyson Vassilias
Варна, България
18/07/2024

Препоръки и добри съвети срещу кражбa на колa

кражбa на колa

Препоръки и добри съвети срещу кражбa на колa. Ако нямате гараж, паркирайте колата си на платен паркинг. Ще трябва да платите много по-малко за абонамент, отколкото по-късно, когато купувате друга кола. Ако в близост до къщата ви няма охраняем паркинг, опитайте се да паркирате колата си под прозорец или още по-добре в полезрението на камерите за видеозапис.

Внимание. Бъдете внимателни, когато съхранявате ключовете си. Могат да бъдат откраднати, заменени при оглед на продавано превозно средство или може да се направи дубликат. Затова ето добър съвет срещу кражба на кола – никога не оставяйте ключа вътре в контактния ключ, когато излизате от колата или го поставяйте в джоба си без закопчалка.

Видове устройства за сигурност за Вашата кола

В допълнение към механичните мерки за сигурност, обсъдени по-горе, има следните видове устройства против кражба:

-имобилайзери;

-сателитни аларми.

Инсталирането на имобилайзер е проста, бюджетна опция за защита на вашия автомобил от кражба. Тези устройства се продават в онлайн магазини, можете да ги инсталирате сами или в автосервиз. Ключодържателят на имобилайзера работи като електронен ключ за домофон. Имобилайзерът е отговорен за блокирането на запалването – без да го премахнете със сигнал, няма да можете да запалите колата.

Не пренебрегвайте практичните съвети срещу кражба на кола

Алармената система с имобилайзер се използва отделно или като основа за по-сложни системи за защита.

Най-надеждният начин да защитите колата си от автокрадци е да инсталирате сателитна аларма. Ако има такъв комплекс, собственикът незабавно получава сигнал за опит за проникване в колата и ако тя бъде открадната (отнета), тогава благодарение на GPS / GLONASS винаги можете да определите местоположението на автомобила. Повечето сателитни аларми имат функция за обратна връзка: собственикът получава известия за събития на личния си телефон.

Най-надеждна се счита сателитната сигнализация, при която получаването на аларми се следи от оператор. Комплексът за сигурност непрекъснато изпраща сигнали до центъра за наблюдение. Опитът за кражба на автомобил води до незабавно блокиране, диспечерът ще се обади на собственика и ще изпрати екип за бързо реагиране. Този тип аларма ще защити колата дори когато собственикът не е на разположение чрез клетъчна комуникация или е далеч от дома.

Инсталирането на алармена система във вашия автомобил намалява до минимум вероятността от кражба.  Практичен съвет срещу кражба на кола е да се възползвате от предлагания пакет за сигурност, използващ модерни технологии, който предава информация с висока точност, осигуряващи надеждна защита от кражба.

Коментарите са изключени.