Dyson Vassilias
Варна, България
18/07/2024

При проблем с гаражната ви врата

гаражната врата

Какво да предприемете ако гаражната Ви врата се е повредила

Успяли сте да влезете в гаража си, след като се е повредила гаражната Ви врата и искате да знаете как да я поправите или какво трябва да предприемете? За щастие сте на правилното място.

  1. Оценете щетите

Ако си мислите: „Ударих вратата на гаража си с колата си, какво да правя“, първата ви стъпка е да поемете дълбоко въздух и да оцените щетите. След като се уверите, че всички са в безопасност, следващото нещо, което трябва да направите, е да проверите повредите на вашата гаражна врата.

Важен съвет: просто гледайте, не докосвайте! Възможно е да се нараните или да нанесете още повече щети на гаражната си врата, ако се опитате да я преместите или поправите сами. Въпреки че вратата ви може да изглежда добре, използването на автоматичното отваряне на гаража или принудителното отваряне на вратата ви ръчно може да доведе до трайни повреди на вътрешната система и може да доведе до загуба на контрол върху вратата и да ви падне.

Направете бележки и снимки на щетите и направете запис на случилото се. След това се обадете на експерти, за да оценят щетите, преди да направите нещо друго.

Докато чакате да пристигне помощ, оценете щетите по колата си. Трябва също така да отбележите и да снимате всички повреди на превозното средство и да внимавате да отваряте всички врати, които вашето превозно средство може да е ударило. Помислете за следващите стъпки, които може да се наложи да предприемете по отношение на ремонта на автомобили и застраховката.

Какво не е наред с моята врата?

Може да сте любопитни какви щети са настъпили и какво можете да направите, за да я поправите. Ето няколко често срещани сценария, които нашите специалисти по гаражи често коригират:

  • Вашата гаражна врата е заседнала отворена: Ако ударите вратата на гаража, докато тя се отваря, или сте се опитали да я отворите след инцидента, тя може да е заседнала. Наличието на заседнала гаражна врата може да създаде проблеми със сигурността, ако имате ценности в гаража си. Едно от най-добрите неща, е да се свържете с експерт по гаражни врати, за да отстраните проблема. Дори и да е след работно време. Повечето компании разполагат с екип на повикване, готов да помогне по всяко време на деня или нощта. Не забравяйте да се въздържате от ръчни или автоматични опити да отворите вратата си, което може да причини повече щети.
  • Гаражната врата падна от релси: Ако смятате, че вашата гаражна врата е излязла от релси, опитайте се да не я докосвате или да правите нищо друго, докато не пристигне професионалист. Може да бъде потенциално опасно да се опитате да поправите гаражна врата, която е паднала от пътя си. Изчакването на експерт, който да го поправи безопасно, е задължително.
  • Долната част на вашата гаражна врата е огъната или изкривена: Въпреки че може да изглежда като проект „Направи си сам“, е много по-сложно. Вероятно бихте могли да причините повече щети, като се опитате сами да поправите вдлъбнатината. Това ще доведе до необходимостта да получите изцяло нова врата. В тази ситуация оценете щетите и се обадете на професионалист, ако е нещо повече от малка неравност.
  • Вашият автоматичен отварящ механизъм не работи: Ако вашата гаражна врата е ударена, но изглежда напълно нормално. Може да опитате да използвате устройството за отваряне на гаражна врата както обикновено. Ако автоматичното отваряне на вратата не работи, може да се наложи да се свържете с експерт. В този сценарий може да има нещо нередно с цялата система. Така че най-доброто нещо, което трябва да направите, е да се обадите на експерт, който да го поправи.

Източник: сайт за гаржни врати на фирма Логел.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *