Dyson Vassilias
Варна, България
18/07/2024

Самостоятелно почистване на септичната яма

почистване на септичната яма

Почистване на септичната яма със собствените си ръце:

  1. Пригответе водна помпа, дълъг маркуч, контейнер за събиране на изпомпваното вещество. Контейнерът трябва да има достатъчен обем и плътно прилепващ капак.
  2. Изпомпайте съдържанието на камерите.
  3. Промийте камерите, водата се изпомпва с помпа. Ако е възможно, промийте тръбите.
  4. След измиване в септичната яма се излива чиста вода и по желание може да се използва специален биологичен продукт.

Редовното почистване на септичната яма е необходима мярка за поддържане на работоспособността на инсталацията и осигуряване на добро ниво на пречистване на отпадъчни води.

Има септични ями, където самата им конструкция улеснява, без допълнителни усилия и разходи, почистването на станцията от замърсяване.

Химико-биологичен начин на пречистване на септична яма

Как да почистите септична яма от замърсяване? Ефективен начин за справяне със запушванията са препарати, които съдържат бактерии. Те се добавят към септичната яма, където се разлагат фекалните битови отпадъци.

Препаратите ускоряват процеса на ферментация на отпадъчните води, предотвратяват утаяването на плътна утайка на дъното на септичната яма и унищожават неприятната миризма. Бактериите се уверете, че септичната яма не се натрупва. В зависимост от използването на препарати, съдържащи бактерии, ще е необходимо да се изпомпва септичната яма много по-рядко.

Кой метод е подходящ за Вас до голяма степен зависи от модела на вашата автономна канализация. Разбира се, методите могат да се комбинират.

Ако ви е трудно да изберете метод за почистване или искате да получите съвет за избор на септична яма, обадете ни се, ние ще помогнем.

След почистване на резервоара започнете да почиствате филтъра. Съдържанието на филтъра трябва да се измие, за да се отстранят суспендираните частици с налягане на чиста вода. Промиването може да се извърши отстрани на вентилационните гъбички или от разпределителния кладенец. Такова измиване се препоръчва да се прави 2 пъти годишно.

С цел септичната яма да не тинясва:

За да поддържате канализационната система в работно състояние за дълго време и да получите ефективен резултат от пречистването на отпадъчните води, спазвайте определени правила.

Коментарите са изключени.