Dyson Vassilias
Варна, България
18/07/2024

Фактори, които трябва да имате предвид при избора на оборудване за екстрактори на килими

оборудване за екстрактори на килими

Фактори, които трябва да имате предвид при избора на оборудване за екстрактори на килими.

Избор на оборудване за екстрактори на килими

Когато управлявате бизнес за почистване на килими, изборът на правилното оборудване е от решаващо значение за постигане на висококачествени резултати и удовлетворение на клиентите. Машините за почистване на килими с екстракция с гореща вода са популярни поради тяхната ефективност при дълбоко почистване и премахване на петна, което ги прави основен инструмент при започване на вашия бизнес за почистване на килими.

Инвестирането в правилният екстрактор за почистване на килими изисква внимателно обмисляне на различните елементи на машината, като нейната марка, помпи, вакуумен двигател и тип корпус. Това може да ви помогне да правите разлика между модели и марки, за да намерите правилното решение за вашия бизнес.

Помпата на екстрактора

Помпата е ключов компонент на екстрактора за килими, който влияе върху силата на пръскане върху килима. Измерена в PSI (паунда на квадратен инч), помпа от 100-200 PSI е подходяща за леко до умерено почистване, докато помпа от 1000 PSI е идеална за тежки задачи, осигурявайки повече мощност и по-добри възможности за отстраняване на петна. Помислете за изискванията за почистване на вашия бизнес, за да изберете правилната сила на помпата за вашия прахосмукачка за килими. Например, ако искате да почистите фуги, плочки, килими и тапицерия, може да ви е необходима машина с поне 700 PSI. В търговски условия, където големи площи се нуждаят от често почистване, изберете прахосмукачка за килими с високо налягане на помпата. Това гарантира цялостно почистване дори на дълбоки слоеве килими и повишава производителността.

Вакуумен мотор

Вакуумната система в екстрактора за килими е критичен компонент, който определя всмукателната мощност на машината. Мощният вакуум може ефективно да отстрани мръсотията, отломките и излишната влага от килимите, като гарантира по-бързо време за сушене и по-задълбочено почистване.

Екстракторите за килими се предлагат с два вида вакуумни двигатели: двустепенни и тристепенни. Тристепенните вакуумни двигатели са по-мощни и изискват два кабела. Докато екстракторите за килими, оборудвани с двустепенни двигатели, имат по-малка мощност и обикновено идват с един кабел.

Екстракторът с тристепенен вакуумен мотор ще свърши същата работа без вашите допълнителни усилия, тъй като осигурява превъзходно засмукване и почистваща производителност.

Мощната вакуумна система е от съществено значение за фирми, работещи със зони с голям трафик или силно замърсени килими. Потърсете екстрактор за килими с множество вакуумни двигатели или висока степен на водно повдигане, за да осигурите ефективно отстраняване на мръсотия и отломки.

Тип тяло

Помислете за преносимостта и маневреността на екстрактора за килими. Компактните, леки конструкции са идеални за малки пространства или многоетажни сгради. Докато по-големите модули може да са по-подходящи за обширни търговски дейности по почистване. За доставчици на портиерски услуги или фирми, които трябва да почистват множество места. Помислете за преносим екстрактор с лесна маневреност, която позволява лесно транспортиране и използване в различни обекти.

Виж тук оборудване за екстрактори на килими

Коментарите са изключени.